Рівень вищої освіти: магістерський

Освітня програма: Освітньо-професійна програма «Агрохімія і ґрунтознавство»,

Освітньо-наукова програма "Агрохімія і грунтознавство"

Спеціальність: 201 «Агрономія»

Рік навчання: 1-й, семестр 1-й

Лектор: Веремеєнко С.І., група АГР-51м, АГР-52м

Мета викладання освітньої компоненти "Адаптивні системи землеробства" є формування системного підходу до оцінки як ґрунтових, так і кліматичних умов на процеси росту та розвитку рослин, гібридів та сортів сільськогосподарських культур та опанування навичок розробки адаптивних систем землеробства.
Використовуються такі методи викладання та технології: тренінги, рольові ігри, обговорення, презентації, міні-лекції, ситуаційні дослідження та інші.

Компетентності
ЗК1. Здатність до абстрактного мислення, аналізу, синтезу.
ЗК3. Здатнiсть виявляти, ставити та вирішувати проблеми.
ЗК6. Прагнення до збереження навколишнього середовища.
СК3. Здатнiсть створювати нові технології та застосовувати сучасні технології агрономії, враховуючи їх особливості та користуючись передовим досвідом їх впровадження, розробляти наукові основи технологій вирощування сільськогосподарських культур.
Програмні результати навчання (ПРН)
ПРН2. Інтегрувати знання з різних галузей для розв’язання складних теоретичних та/або практичних задач i проблем агрономії.
ПРН7. Розробляти та реалізовувати проекти екологічно безпечних прийомів i технологій виробництва високоякісної продукції рослинництва з урахуванням особливостей агроландшафтів та економічної ефективності
ПРН12. Добирати оптимальну стратегію господарювання в агрономії, у тому числі за нечіткості цілей та невизначеності умов.