Ступінь вищої освіти: бакалавр;

Освітня програма (Спеціальність): 145 «Гідроенергетика»;

Шифр за ОП: _ОК19, ОК20;

Рік навчання, семестр:_2__ рік, __4__ семестр;

Викладач (лектор): Токар Людмила Олександрівна;

Мета та цілі ОК:

Навчальна дисципліна «Гідравліка» є однією із складових основних компонент освітньої програми «Гідроенергетика». Як показує практика, фахівцям, які працюють у галузі гідроенергетики, необхідні знання основних гідравлічних законів для розв’язання інженерних задач. Тому вивчення навчальної дисципліни «Гідравліка»  є важливою ланкою у системі підготовки фахівців у галузі гідроенергетики.

Предметом вивчення навчальної дисципліни «Гідравліка»  є формування теоретичних знань та практичних вмінь при розв’язанні інженерних задач, які пов’язані зі спокоєм, рівновагою та рухом рідин і газів у напірних та безнапірних руслах, гідротехнічних та гідроенергетичних спорудах.

Метою вивчення навчальної дисципліни «Гідравліка»  – формування у майбутніх фахівців системи знань про закони спокою та руху рідин і газів та використання цих законів для розв’язання практичних задач.

Цілями вивчення навчальної дисципліни «Гідравліка»  є: - вивчення та практичне застосування фундаментальних законів руху рідин та газів; - виконання розрахунків параметрів та гідравлічних елементів живого перерізу потоку у напірних системах при усталеному русі; - виконання розрахунків параметрів та гідравлічних елементів живого перерізу потоку у безнапірних руслах та спряжуючих споруд при усталеному русі; - вміння користуватися нормативною і довідковою літературою.

Групи:  ГЕ-21, ГЕ-11інт. (І, ІІ семестр).