Ступінь вищої освіти: бакалаврський (перший)

Освітня програма (спеціальність): 281 Публічне управління та адміністрування

Шифр за ОП: ПП13

Рік навчання, семестр: 

4 – денна /5- значна

8 – денна /10- заочна

Викладач (лектор): Тихончук Л.Х.

Мета та цілі ОК: 

Набути компетентності  по міжнародній діяльності  органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій в  різних сферах та галузях управління в т.ч. з врахуванням особливостей воєнного періоду; оволодіти механізмами організації роботи супроводу міжнародної роботи установ та організацій державної та комунальної форми власності в публічному управлінні; аналізувати завдання ПУА в євро- та північноатлантичних процесах

Метою вивчення є  поглиблене осмислення професійної проблематики, комплексне опанування матеріалу і методів самостійного дослідження, послідовного викладання, а також практичного застосування теоретичних знань для вирішення конкретних завдань щодо реформування публічного управління та адміністрування.

Основними завданнями дисципліни є :

-              вміння  представляти органи публічного управління у відносинах з іншими державними органами та органами місцевого самоврядування на міжнародному рівні, громадськими об’єднаннями, підприємствами, установами і організаціями незалежно від форм власності (у двосторонньому або багатосторонньому  міжнародному форматі, при опрацюванні міжнародних проєктів) , громадянами, іноземцями  та налагоджувати ефективні комунікації з ними.

-              Самостійно готувати проєкти нормативно-правових актів ( т.ч. пов’язаних з міжнародною публічною діяльністю), аналітичні довідки, пропозиції, доповіді, проекти, аналітичні довідки  надавати експертну оцінку нормативно-правовим актам на різних рівнях публічного управління та адміністрування (в т.ч. на міжнародному рівні).

-              Розв’язувати складні задачі публічного управління та адміністрування в міжнародному аспекті, враховуючи вимоги законодавства, виявляти правові колізії та проблеми в т.ч. міжнародного правового регулювання, розробляти проєкти нормативно-правових актів для їх усунення

-              Аналізувати воєнні виклики в МПД (гуманітарне право, право війни, політика НАТО….)